Az innovatív design.

Nyitvatartás

Időpont egyeztetés: +36 30 373 4908

Szerzői jogok

Az oldalon megjelenő összes szerzői írás a Vantage Design Kft. tulajdonát képezi, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján, törvényi védelem alá tartozik. Azt kizárólag a szerző engedélyével, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

közösség

Új modell a Frascio palettáján - Ulm

2013.02.11. 13:21 :: vantage

Max Bill személyében ismét egy nagyszerű designerrel gyarapodott a Frascio/Griffwerk csapata. A svájci építész, igazi polihisztor: nemcsak formatervező, hanem festő, szobrász, és elismert szakíró is egyben. Sajnos 18 éve elhunyt, az új modell mégis szorosan köthető hozzá, ezért is említjük őt jelen időben.

A tervező, egyik alapító tagja volt az 1953-ban létrejött ulmi design iskolának (Hochschule für Gestaltung Ulm) és ő volt az intézmény első rektora is. A HfG rövid időn belül nemzetközileg is elismert lett, 1953-1968 között ugyanis új megközelítéseket, új látásmódot hozott a termékdesign, ipari design, vizuális kommunikáció és a filmkészítés területére.

Az iskola épületét is maga Max Bill tervezte, valószínűleg az ennek való tisztelgés jelképeként viseli az új kilincs is az Ulm nevet.

A kilincs formáját csökkenő méretű ellipszisek hálózata adja. Az első tervek még az ulmi években készültek és egy ideig - a tervező 1994-es halálát követően is - egy fiók mélyén hevertek.

A végleges, lendületes forma végül 2012-ben született meg, a tervező fiáról elnevezett Jakob Bill Alapítvány közreműködésével, így ez a darab, méltó tisztelgés az egykori művész felé.

maxbill2.jpg

maxbill1.jpg

maxbill3.jpg

maxbill4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kilincsek frascio griffwerk

A bejegyzés trackback címe:

https://vantagedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr475074145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása