Az innovatív design.

Nyitvatartás

Időpont egyeztetés: +36 30 373 4908

Szerzői jogok

Az oldalon megjelenő összes szerzői írás a Vantage Design Kft. tulajdonát képezi, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján, törvényi védelem alá tartozik. Azt kizárólag a szerző engedélyével, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

közösség

Rodolfo Dordoni

2012.06.07. 12:08 :: vantage


Építész, designer. 1954-ben született Milánóban, itt szerzett építész illetve ipari formatervezés szakon diplomát 1979-ben. Ezt követően 10 évig volt a Cappellini művészeti vezetője, ez idő tájt már belsőépítésszel és termék-designnal is foglalkozott.

Saját cége a Dordoni Architetti keretein belül Luca Alessandroval és Acerbi Zaniobival közösen, építészeti projekten dolgoznak, elsősorban lakóházakat, lakóparkokat, ipari és kereskedelmi épületeket, irodákat, bemutatótermeket, szállodákat, sőt még yachtokat is terveznek. 

Számtalan nagy nevű céggel dolgozott közösen, rengeteg bútor illetve lakberendezési termék viseli kéznyomát. Néhány példát bemutatunk munkáiból, a teljesség igénye nélkül.

A számunkra legérdekesebb az, hogy az Olivarinak 2 kilincset is tervezett, 2007-ben a TOTAL, 2010-ben pedig az ARC típusokat, melyek jelenleg is az Olivari kollekció részét képezik.

Felsorolni is sok lenne munkásságának főbb darabjait, hihetetlenül sokrétű alkotó, bátran kijelenthetjük, hogy az olasz design egyik legjelentősebb képviselője és úttörője.

Tervezett lámpákat a Flos, Fontana Arte, Foscarini és az Artemide részére, a Minotti-nál asztalok, ágyak, kárpitok, fotelek, karosszékek, puffok, könyvespolcok tucatjai viselik kézjegyét. A Roda számára pedig kültéri bútorok komplett kollekcióját alkotta meg, Net-work néven.

  

Flos - Ray F

 

Foscarini - Lumiere

 

 

Minotti - Sullivan, 2012

 

 

 Minotti - Prince, 2012

 

 

Roda - Network

 

  

Szólj hozzá!

Címkék: rodolfo dordoni

A bejegyzés trackback címe:

https://vantagedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr374571802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása