Az innovatív design.

Nyitvatartás

Időpont egyeztetés: +36 30 373 4908

Szerzői jogok

Az oldalon megjelenő összes szerzői írás a Vantage Design Kft. tulajdonát képezi, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján, törvényi védelem alá tartozik. Azt kizárólag a szerző engedélyével, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

közösség

Karim Rashid

2012.06.11. 09:52 :: vantage

Karim Rashid valószínűleg a valaha élt, legismertebb és legfoglalkoztatottabb designer az egész világon. Ezt nem csak sokszínű munkásságának köszönheti, hanem annak is, hogy ő tulajdonképpen egy sztár-designer. Nem csak tervez, hanem előadásokat is tart, illetve rendszeresen "turnézik", szívesen találkozik szakmai berkekben belül rajongóival. Nálunk is járt tavaly februárban, a MOME auditóriumában.

1960-ban született Karióban és már egész fiatal korában vonzódást érzett a tárgyak, formák iránt, ugyanis apja gyűjtögette az olcsó holmikat. Mivel a család gyakran költözött, így rövid idő alatt egész változatos gyűjtemény állt össze, melyet a kis Karim örömmel nézegetett, sőt később ezek hatására kezdett el skicceket, vázlatok rajzolni.

Ha egy szóval jellemeznénk őt, akkor azt is mondhatnánk: neon színek. Legyen az egy ASUS laptop, egy Gorenje hűtő, egy Zeritalia könyvespolc, egy Velux árnyékoló, vagy egy Saturn fürdőkád, biztosak lehetünk benne, hogy nagy részük pink színben is piacra került.

Több mint 3000 termék viseli a designer kézjegyét, ezt a hihetetlen alkotói aktivitást pedig, közel 300 díjjal jutalmazta a szakma.

DND-nek 4 kilincset is tervezett. A Twist, Fluke és Sike "konzervatívabb" ugyan, de ott van a Blip Colour mely nemcsak hogy neon színű de a formavilága is nagyon érdekes.

Az, hogy egy ajtó nem csak szükséges, nélkülözhetetlen "muszáj" eleme a lakásnak, hanem fontos berendezési elem is, nemcsak a mi hitvallásunk, de Karim Rashidé is.

Erről tanúskodik a Sensuels kollekció, mely olykor harsány színeivel és változatos, lendületes geometriai formáival, a lakás éke lehet, akár egy kép, vagy egy művészeti alkotás.

 

 

Ugyanilyen érdekes az Albed ajtócsalád, melyek darabjai különleges megoldásaival hívják fel magukra a figyelmet.

albed.jpgalbed (7).jpgalbed (6).jpgalbed (5).jpgalbed (4).jpgalbed (3).jpg

Egy ilyen színes egyéniségnek, a lakása is árulkodó. Íme egy kis részlet a designer saját enteriőrjéből, melynek minden részletét ő maga tervezte, a bútoroktól kezdve, egészen a lakberendezési kiegészítőkig.

Szólj hozzá!

Címkék: karim rashid

A bejegyzés trackback címe:

https://vantagedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr844578207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása